Som vi alla vet kommer lagerblad från en buske från Medelhavsområdet, från familjen Lauraceae. De mörkgröna bladen är stjälkade och mycket aromatiska och används ofta i det spanska köket som en krydda.
De tillsätts vanligtvis hela i rätter (t.ex. grytor eller gratänger) och tas sedan bort före servering. Mende kan också stötas och införlivas i rätter. När det gäller medicinska användningsområden är det känt för sina egenskaper som aptitstimulerande och matsmältningstonic.
Vad är de bra för?
- De bekämpar mikroorganismer.
- De håller typ 2-diabetes under kontroll.
- De sänker kolesterolet.
- De lindrar gastrointestinala problem.
- De lindrar smärta.
- De förebygger tumörer.
- Förebygger njursten.
- Lindrar andningsproblem.
- Främjar avslappning.
- Förbättrar den kognitiva förmågan.
På djupet
I det antika Grekland förknippades lagerblad dessutom med seger och ära och användes i mycket andliga ritualer och metoder . Bladen sägs till och med ha mystiska egenskaper som hjälper till att balansera och stärka all energi hos dem som har dem.
De flesta hängivna hävdar också att dess närvaro i hemmet eller personliga utrymmen kan fungera som en skyddande sköld mot negativa energier –increscendo med alla de konflikter som finns idag – och som en slags katalysator för intuition och mental klarhet.
Att räkna med
Men inte bara så där. Tydligen ska lagerblad placeras i den vänstra skon för att aktivera överflödets energi och öppna vägarna till ekonomiskt välstånd . En vana som bör utföras innan man lämnar hemmet och som går i arv från generation till generation.
Och varför till vänster och inte till höger? Det är uppenbart: den vänstra foten är närmare hjärtat och representerar den mottagliga sidan av kroppen, vilket förbättrar lagerbladets förmåga att locka välstånd och överflödsenergier till personen i fråga.